-->
דלג לתוכןאם אתם בעלי אתרים, או שיש לכם רעיון להתחיל לבנות לעצמכם אתר, אתם חייבים למצוא חברת אחסון אתרים טובה.
מה אם הייתי אומר לכם, שמעבר לכך שיש למצוא חברת אחסון אתרים טובה (ויש המון כאלו ), יש לך בעל האתר עוד דברים שצריך לדעת/לעשות בכדי לאחסן נכון.
ישנם מיליוני אתרים ברשת וכל אחד הוקם למטרה מסוימת ונבנה בהתאם. כל אתר מעוצב באופן שונה וישנם סוגים שונים של אתרים, כגון: חנות וירטואלית שמוכרת מוצרים שונים, יש פורטלים ואתרי תוכן וישנם גם אתרי תדמית, כך שכל תפקידם הוא להעביר מסר ולייצג חברה או עסק כלשהו.
היות שכך יש להתאים לכל אתר את האחסון אשר נכון לו.
האחסון מותאם למבנה האתר ולמטרה שאתם מבקשים להשיג.
לדוגמה, אתר אשר מבוסס על וורדפרס, מומלץ להתקין על שרת שעבר התאמות מירביות לאחסון אתרי וורדפרס.
נתוני אחסון חשובים, להקמת אתר וורדפרס: נפח אחסון של כ-200 MB , בסיס נתונים (לפחות 1), ופאנל ניהול או FTP לצורך העלאת הקבצים.
דרישות המערכת שמומלצות הינן (נכון לתאריך פרסום המאמר):
לאחר שבחרתם את החברה לאחסון האתר שלכם, אשר מספקת את הנתונים הללו, יש להוריד את וורדפרס מהאתר wordpress.org, ולעלות דרך (FTP (File Transfer Protocol את קובץ ה-ZIP של התקנת הוורדפרס ישירות אל ה – public html, לחילופין יכול להיות שיהיה לכם רק פאנל ניהול ולא FTP (לא מצוי כל כך אך קיים בכמה חברות אחסון עדיין).
ברוב המקרים חשבון המשתמש שתקבלו, להתחברות לשרת, הינו כבר חשבון עם גישה ל-FTP כברירת מחדל, עם חשבון זה ניתן להיכנס לפאנל ניהול חשבון האחסון ולהקים DB ויוזר לניהול הבסיס נתונים.
חשוב לציין, שמכיוון שוורדפרס בנויה ב- PHP, הסביבה הטבעית שלה, היא באחסון שרתי LINUX.
על מנת לפתוח חשבון בסיס נתונים, יש קודם כל להקים את מערכת ניהול הנתונים ששמה הוא MySQL – אשר קוראת לנתונים מבסיס הנתונים, בשפת SQL, שפת שאילתות מובנית.
לאחר שסיימנו עם הקמת ה-MySQL, יש להקים database-user, עם שם משתמש וסיסמא.
ב-PHPMyAdmin, נוכל להיכנס עם אותם פרטי גישה שפתחנו לעיל ולהקים New DataBase, עם שם ייחודי שנרצה – mysite לדוגמא.
לסיום, נכנס לדומיין שרכשנו או לסביבת הפיתוח שיצרנו או שיצרו עבורנו (סאב דומיין לדוגמא), עליו מותקנת מערכת ניהול התוכן ב- public html – וורדפרס וייפתח לנו תהליך ההקמה של אתר וורדפרס.
נלך לפי השלבים ונכניס את הנתונים הדרושים לנו, בשביל שמערכת וורדפרס תוכל לגשת לבסיס נתונים שפתחנו, עם היוזר והסיסמא הנכונים.
האחריות לגבות את האתר היא לא תמיד של בעל האתר. אך כדאי לוודא מי אמור לקחת את האחריות. תוכנות גיבוי הן יקרות ויש להוסיף להן את עלות הגיבוי של מסד הנתונים. כדאי לשקול היטב איך יגובה האתר ובעזרת איזו תוכנה.
חשוב גם לוודא איך עובד הספק בנוגע לכך. ניתן כיום לגבות את האתר על בסיס יומי או שבועי. כל מה שצריך זה להחליט מה מתאים לכם.
בדר"כ, באחסון משותף Shared Hosting, יש גיבוי אוטמומטי מהשרת, אשר מומלץ שיתבצע פעם ביום.
לפתוח לעצמכם חשבון אחסון, עם כל ההגדרות הדרושות לכך, דורש ממכם דיי הרבה זמן.
על מנת למנוע זאת מכם, יש מערכת, אשר דרכה תבנו אתר וורדפרס בקליק ועוד תוך פחות מ-2 דקות!
אם כך, למה להסתבך ולבזבז לעצמכם את הזמן? פתחו אתר בוובינג, זה יקל עליכם מאוד ויצר לכם המון תהליכים בנוגע לאחסון אתרים.