-->
דלג לתוכןקישורים הם דבר מאוד בסיסי ברשת האינטרנט. בעבר, הרבה לפני מנועי החיפוש והמושג קידום אתרים אורגני, קישורים לא היו פרמטר שבעזרתו אפשר לדרג אתרים אלא קשרים רלוונטיים ושיתופי פעולה בין אתרים.
ככל שהם הפכו לאלמנט דומיננטי יותר באלגוריתמים של מנועי החיפוש, מנהלי אתרים רבים שמו להם למטרה ליצור קישורים רבים ככל האפשר.
אלא שבניית קישורים כחלק מתהליך של קידום אתר בגוגל היא הרבה יותר ממשחק של "מי שמנצח הוא זה שיש לו יותר".
היא עוסקת בקשרים שכל אתר יכול להרוויח מהם תועלת, וכך גם הגולשים המגיעים אל אותו אתר. במילים אחרות, מה שחשוב בקישורים הוא האיכות ולא הכמות שלהם.
למעשה, העדפת כמות על פני איכות היא הדרך הטובה ביותר לכישלון בקמפיין – ולכן הצעד הראשון בבניית הקישורים צריך להיות איתור הזדמנויות מתאימות לבניית קישורים איכותיים.
קיימים היום מספר כלים שיכולים לסייע לכם באיתור הזדמנויות כאלה.
הם יכולים להפיק עבורכם רשימה של אתרים פוטנציאליים שיכולים להוות מקום טוב לקישור שיוביל לאתר המקודם, אולם שימוש עיוור ברשימה הזו עשוי להיות מסוכן. על מנת שהיא תהיה אפקטיבית באמת, יש להעריך את האתרים הללו באופן מעמיק יותר.
התהליך מתבצע בשני שלבים.
השלב הראשון הוא סקירה מהירה שמטרתה לצמצם את מספר האתרים האפשריים ברשימה בהתבסס קריטריונים קשיחים של התאמה. מתאים – נשאר.
לא מתאים – נמחק מהרשימה. השלב השני הוא צלילה אל תוך הקישורים הנותרים ובחינתם באופן מדוקדק.
בין אם הרשימה שבידיכם נוצרה על ידי כלי אוטומטי או באופן ידני, ראשית העלו אותה לאקסל או תוכנה דומה. כל נתון שיש לכם אודות האתרים הללו עשוי לשמש אתכם במהלך הסינון, לכן העלו לאקסל את כל הנתונים ברשימה ואל תוותרו על אף אחד מהם.
ברגע שהרשימה מופיעה בגיליון הנתונים, תוכלו להתחיל לנפות אתרים בהתבסס על פרמטרים שונים לבחירתכם.
להלן מספר דוגמאות לפרמטרים כאלה:
• חזרתיות מילות מפתח בכתובת האתר: זו אחת הדרכים הפשוטות ביותר לקבוע האם קישור הוא רלוונטי היא אם בכתובת ה-URL שלו מופיעות מילות חיפוש רלוונטיות.
לשם כך פשוט צריך לבצע חיפוש של מילות מפתח בקובץ הנתונים ולסמן את כל התוצאות ככאלה שראויות לעבור לשלב הבא.
• סמכותיות ה-URL: הרשימות שנוצרות על ידי כלי קידום אתרים כוללות בדרך כלל גם מידע אודות הדומיין וה-URL.
אם יש לכם מידע אודות דירוג האתר (PR), סמכות העמוד (PA), סמכות הדומיין (DA) או נתונים דומים, תוכלו לסדר את הרשימה שלכם על פי סדר עולה או יורד.
כך תוכלו לראות, למשל, אילו אתרים הם החזקים ביותר מבחינת סמכותם ברשת.
• ספירת קישורים פנימיים: דרך טובה נוספת להעריך את הפוטנציאל של אתריים הוא באמצעות מספר הקישורים הפנימיים בהם. בעוד שחלק מן האתרים שנמצאים בראש הרשימה שלכם יכללו מספר רב של קישורים פנימיים, כצפוי, חלק אחר עשוי לכלול מספר קטן באופן חריג. זה אמנם לא צריך להיות השיקול היחיד בהחלטה שלכם, אבל בהחלט דרך אפשרית לצמצם את הרשימה.
• מתחרים: חלק מן הכלים שבהם ניתן לעשות שימוש כדי להפיק את רשימת האתרים הפוטנציאליים ליצירת קישורים עשויים לזהות את אתרי המתחרים הישירים שלכם כאילו הם שותפים פוטנציאליים. הואיל ולא סביר שהמתחרים ירצו לקשר אליכם, תוכלו למחוק אותם מן הרשימה.
לאחר שצמצמתם את הרשימה, זה הזמן לעבור עליה פעם נוספת. אלא שהפעם עליכם להעמיק יותר, ואת זה אפשר לעשות רק באופן ידני. אמנם מדובר בתהליך שעשוי לצרוך זמן רב, אולם חשיבותו היא הגבוהה ביותר. יתרה מזאת, דווקא בשלב הזה יתכן שיעלו בדעתכם הרעיונות היצירתיים ביותר.
מה שצריך לעשות הוא פשוט להיכנס לכל אחד ואחד מן האתרים שנותרו ברשימה המצומצמת ולהתרשם ממנו. אל תחשבו על זה יותר מדי: האתר נראה טוב? יש הרבה שגיאות כתיב? האם הוא ידידותי למשתמש? הרושם הראשוני שלכם בהחלט יכול לסייע בהחלטה הסופית האם לנסות להשיג קישורים מן האתר הזה או לא.
כדאי גם לבדוק את הנוכחות של האתרים הללו במדיה החברתית. אם יש להם הרבה עוקבים בפייסבוק או באינסטגרם, זהו סימן חיובי. ודאו גם שהם משתפים תכנים רעננים בתדירות גבוהה, רצוי כאלה שמעודדים את העוקבים לפעולה.
אם אתר מסוים נראה לכם לגיטימי, חשבו לאילו מן הנכסים הדיגיטליים שכבר יש לכם (או שבאפשרותכם לייצר) הוא יכול לקשר.
זכרו, על מנת שאתר ירצה לקשר לעמוד כלשהו באתר שלכם, אותו עמוד צריך להיות אטרקטיבי בעיניו. ודאו שמדובר בתוכן איכותי לפני שאתם פונים לאותו אתר על מנת לבקש קישור אליכם.
לסיכום: בניית קישורים אפקטיבית מתבססת על איכות ולא על כמות. על ידי בחירת האתרים המתאימים שיקשרו אליכם (ואולי חשוב מכך, על ידי פסילת האתרים שאינם מתאימים) תוכלו לוודא שהקמפיין שלכם ממוקד יותר – ולפיכך מצליח יותר.