שיפור מהירות אתר או לחלופין עבודת קידום אתרים נחלקת לשניים, ולא הכוונה כאן אינה לקידום אורגני ולקידום ממומן אלא למקדמים שדוגלים בשיפור חוויית המשתמש וחושבים כי היא הכרחית לקידום נכון, מוצלח ואפקטיבי, ולמקדמים הדוגלים בדחיפת קישורים ותכנים רבים, גם באיכות ירודה, יעשו את העבודה באופן מספק.
למעשה אין אמת אחת במקרה של קידום אתרים ובמיוחד בשוק הישראלי תמצאו שגם חווית הגלישה משפרת מאוד את קידום האתר וגם העלאת תכנים והחלפת קישורים משפיעים לטובה על הקידומים.
במאמר זה נתרכז בפרמטר מהותי בחוויית הגלישה של המשתמש, והיא מהירות האתר. במקרה ותהיתם, מהירות האתר אכן משפיעה על קידום מוצלח שלו, מהירות הטעינה באתר ועדכניותו, חשובים גם הם לצד איכות ורלוונטיות האתר עבור גוגל.
אם כן, תכנים איכותיים ורלוונטיים עבור הגולשים, הם אכן הפרמטרים החשובים ביותר לקידום מוצלח, אך גם שיפור מהירות האתר יועיל מאוד לקידום.
ניתן דוגמא: במידה ויש לכם כמה אתרים דומים, איכותיים ורלוונטיים באותה המידה פחות או יותר, ויש בהם את אותם קישורים, סביר להניח שהגולשים יעדיפו את האתר המהיר יותר, מה שאומר שמהירות האתר בהחלט יכולה להיות קריטריון בדירוג האתרים בתוצאות החיפוש.
בשורה התחתונה אם יש בידיכם את הכלים לשפר את מהירות האתר שלכם, תתפסו שתי ציפורים במכה. תשפרו בכך את חוויית המשתמש לגולשים וכן תשפרו את דירוג האתר במנועי החיפוש.
בדיקת מהירות אתר – כיצד תבדקו את מהירות אתר הוורדפרס שלכם
עלינו לבדוק מהי מהירות האתר שלנו לפני שנדע בכלל אם צריך לשפר אותה וכיצד לעשות זאת. ישנם כמה כלים באמצעותם ניתן לבצע בדיקת מהירות והם:
Google PageSpeed Insights – כלי של גוגל דרכו תוכלו לקבל אינפוט על חוויית הגלישה באתר ומהירות האתר, דסקטופ ומובייל.
GTmetrix – כלי שהשימוש בו הוא ללא עלות, וניתן לערוך ניתוח אנליטי לאתר ולראות בתוצאות הניתוח מהן הנקודות החלשות שלו.
Pingdom Website Speed Test – זהו כלי בדיקה אשר דומה ל- GTmetrix מבחינה פונקציונאלית, ובדיקתו מאתרת את הנקודות החלשות של האתר אותן יש לחזק ולשפר עבור חוויית הגלישה.
איך תשפרו את מהירות אתר הוורדפרס שלכם?
Content Delivery Network – CDN היא רשת שרתים שכולם מכילים את גרסת ה- cache של האתר שלכם, ובזכות זאת, מתאפשרת טעינה מהירה יותר של האתר באופן משמעותי, ללא קשר או תלות בשרת אשר עליו מאוחסן האתר שלכם.
תמונות כבדות גורמות לכשלים במהירויות טעינה, נקודה. וזה המצב באתרים רבים. בכדי לפתור בעיה זו, נמליץ לכם לטפל הן בתמונות הקיימות באתר והן לשנות את אופן העלאת התמונות גם בעתיד. עליכם לטפל בנושא בכדי לשפר את מהירות האתר שלכם.
ישנן כמה אופציות לכיווץ התמונות הקיימות באתר-
להוריד את כל התמונות מהאתר למחשב, לכווץ אותן באמצעות תוכנת FastStone , ולהעלות אותן חזרה לשרת לאחר מכן.
הסתייעות בפלאג אין EWWW Image Optimizer אשר באמצעותו ניתן לכווץ את התמונות כשהן על השרת אונליין, מבלי להוריד אותן למחשב. קחו בחשבון שזהו תהליך ארוך ולא תוכלו לסגור את הדפדפן כד שהפלאג אין לא יסיים את העבודה במלואה.
קיימים תוספים רבים בהם תוכלו להיעזר אך אנחנו ממליצים על WP smush ועל TinyPng תוסף זה הוא בחינם עם מגבלה של העלאת 500 תמונות לחודש, מצריך הרשמה עם קבלת קוד לשימוש)
שימוש בתוספי קאש – תוספי קאש פועלים בדומה ל-CDN רק שהם עובדים על השרת עליו האתר מאוחסן. למעשה, במקום שהאתר ייטען בכל פעם, גרסה של האתר נשמרת בשרת וכך הטעינה שלו מתקצרת משמעותית.במקרה הזה אנו לא ממליצים על שימוש בתוספי קאש חינמיים, כיוון שלרוב הם מסורבלים ולא יעבדו כמו שצריך. עדיף להשקיע ולבחור באחד מבין התוספים הבאים: WP-Rocket – תוסף קאש שעלותו מתחילה מ39$ (לאתר בודד) ומגיעה ל200$ (לשימוש בלתי מוגבל). אני משתמש בתוסף זה באופן אישי אצלי בבלוג ובהחלט מרוצה.W3 total cache – לתוסף זה קיימת גרסה בחינם שלמען האמת יכולה להיות מספקת עבור אתרים רבים, אך גרסת הפרמיום של התוסף יהיה מושלם עבור מפתחים.
מסד נתונים – מסד הנתונים של וורדפרס כולל את רוב ההגדרות של האתר שלכם וכן את רוב המידע שקיים בו. עבור רוב הפעולות המתבצעות באתר נשלחות באופן אוטומטי שאילתות למסד הנתונים של וורדפרס, ואותן השאילתות מבקשות להוציא פריט מידע מסוים אותו האתר צריך כדי להציג בפני הגולש את הפלט המתאים לפעולה שביצע. מסד נתונים עמוס וכבד יגרום לזמן טעינה ממושך ולאיטיות, ולכן אנו ממליצים לכם להשתמש בתוסף WP-Optimize. התוסף הזה יסיר את השאריות המיותרות שנמצאות במסד הנתונים וכך מסד הנתונים יוכל לעבוד באופן טוב ויעיל יותר, ללא בעיות.
יישמו את הטיפים שרשמנו לכם כאן, ותוכלו לשפר את אתר הוורדפרס שלכם בעצמכם מבלי להיעזר במתכנת.