-->
בדיקת מהירות אתר 4 תוספים שיעזרו לכם לשפר את מהירות הטעינה באתר

4 תוספים שיעזרו לכם לשפר את מהירות הטעינה באתר

כיצד מבצעים בדיקת מהירות אתר? האמרה הישנה "זמן שווה לכסף, תקפה עד היום והרלוונטיות שלה רק הולכת ומתגברת מדי יום ביומו. בעולם שלנו יש לנו גישה לכל מקום, ובאמצעות הטלפון הסלולרי הקטן שברשותנו אנו חוסכים זמן בכל מקום – בדרך מהעבודה, בתור לקופת חולים ואפילו בדרך הקצרה שאנו עושים מהמטבח אל הסלון.

האדם המודרני מעוניין לקבל את השירות הרצוי כאן ועכשיו.

אחד הפרמטרים החשובים שבשיפור חוויית המשתמש

כולנו יודעים עד כמה קשה ליצור רושם ראשוני בדייטים או בפגישות בעבודה, ולעתים קשה עוד יותר ליצור רושם ראשוני על הגולשים. זאת משום שהגולש הממוצע נחשף לאתרים רבים מדי יום ביומו, והוא יבחר להישאר באתר שקורץ לו יותר מכל.

בניית אתרים, אם כן, צריכה לכלול אלמנטים כמו תוכן איכותי וייחודי באתר, מידע קצר וקליט, עיצוב מרהיב, אך מעל לכל – האתר צריך להיטען במהירות הבזק, ורצוי בזמן שלא אורך יותר מ-2 שניות.

כי בינינו, אם האתר שלכם נטען רק כעבור 4 שניות או יותר, הלקוח לא יחכה יותר מדיי. הוא פשוט יעבור הלאה לאתר.

wp-smush
wp-smush

אך אל דאגה, גם אם האתר שלכם אינו מהיר במיוחד כרגע, ניתן לפתור את הבעיה באמצעות 4 תוספי וורדפרס שיכולים לשפר את מהירות הטעינה, והם אותם הפלאגינים המומלצים לאתר שלכם, שדברנו עליהם בפוסט המדבר על 4 תוספי וורדפרס מומלצים.

WP Smush – התוסף שמכווץ תמונות

אחד הגורמים המשמעותיים ביותר שיכולים להאט את האתר שלכם הוא תמונות כבדות מדיי. אמת, תמונות באתר הן מרכיב חשוב ובלעדיו סביר להניח שהגולש לא יטרח בכלל להתעכב על התוכן ופירוט המוצרים שלכם. אך ריבוי של תמונות כבדות עלול להאט את זמן הטעינה של האתר שלכם ולהבריח את הגולשים.

התוסף WP Smush מאפשר לגם לכווץ את התמונות המצויות על השרת ולהקל על מהלך הטעינה, וכל זאת מבלי לפגוע באיכותו של התמונות. מעבר לכך, ניתן לכווץ את התמונות אוטומטית או ידנית, וכן התוסף עצמו מתממשק עם תוספים אחרים כמו WP Retina ואינו פוגע בנראות האתר.

4 תוספי הוורדפרס הטובים ביותר wp-rocket
WP-Rocket

WP Rocket – התוסף שמכווץ קבצים

WP Rocket מיועד לשפר את המהירות באתר ולהוביל אותו לביצועים מרשימים. באמצעות תוסף זה ניתן לבצע מגוון רחב של פעולות דוגמת יצירת גרסה סטטית לעמודים באתר, עיכוב פריסת Javascript, ביצוע אופטימיזציה ל-Google Fonts, כיווץ קבצים כמו CSS ו-Javascript האפשרות האחרונה היא שמסייעת לאתר שלכם לצבור תאוצה ולהיטען מהר יותר.

PLUGIN ORGANIZER לוגו להמחשה בלבד
PLUGIN ORGANIZER לוגו להמחשה בלבד

Plugin Organizer – התוסף שעושה לכם סדר

בדיקת מהירות אתר, התוסף Plugin Organizer מאפשר לכם להקל על טעינת העמוד באמצעות עריכת סדר באתר. אלה רק כמה מבין הפעולות המשמעותיות שניתן לבצע בעזרתו כדי לגרום לאתר שלכם להיטען מהר יותר:

• ניתן לבחור אילו תוספים ייטענו, תוך הגדרת כתובת URL. כך תינתן העדפה לתוספים טובים יותר אשר מייעלים את האתר.

• אפשר לחסום טעינה של תוספים מסוימים אשר עלולים להאט את האתר.

• ניתן לקבוע את סדר הטעינה של התוספים, כך שתוספים קלים יותר ייטענו לפני התוספים הכבדים.

• קיימת אפשרות ליצור קבוצה של תוספים ובעת הצורך לבטל אותם.

WP Optimize – התוסף שמסיר מידע בלתי נחוץ

אחת הסיבות שעלולות לגרום לאיטיות בלתי נסבלת כמעט באתר שלכם היא ריבוי של מידע בלתי נחוץ במסד הנתונים. התוסף WP Optimize יכול למחק מידע בלתי נחוץ ולשחרר את האתר שלכם מקבצים שרק מכבידים עליו.

ניתן להגדיר את התוסף באופן אוטומטי ולהגדיר ביצוע ניקוי מדי שבוע.

נוסף על כך, התוסף ידידותי למשתמש ויכול להציג עבורכם סטטיסטיקות ונתונים במסד.
גורמים נוספים לאטיות באתר
תמונות כבדות, מסד נתונים שיש בו קבצים מיותרים רבים או קובצי Spam הם רק חלק מהבעיות שעלולות לגרום לאתר להיטען לאט.

קיימים גורמים נוספים שכדאי לתת עליהם את הדעת. כך למשל, הבעיה עלולה להיווצר בחברת האחסון.

ייתכן שרכשתם שטח אחסון קטן מדיי, וייתכן שאתם מצויים על שרת שיתופי ולא על שרת שהוא שלכם (VPS).

אם זה המצב, מומלץ להתייעץ עם אנשי התמיכה הטכנית של חברת האחסון שלכם ולברר את העניין. נוסף על כך, מומלץ לבחור בחברה איכותית המספקת לכם שירותי אחסון, גם אם משמעות הדבר היא שתשלמו קצת יותר.

גורם נוסף לאטיות במהירות האתר, שאין ממש שליטה עליו, יכול להיות קישור ממקור אחר. בעלי עסקים אוהבים לקשר את האתרים שלהם לעמודי פייסבוק של החברה או לאתר אחר (במסגרת שיתופי פעולה עם אותו אתר).

קישורים חיצוניים אמנם תורמים לקידום האתר, אך הם עלולים גם לפגוע במהירות שלו.

אני מנהל אתרים רבים, איך אני יודע שאחד מהם אטי?

קיימות כמה דרכים לבדוק את מהירות האתר. ראשית, אתם יכולים לבצע בדיקה עצמית, לנסות לטעון את האתר מדפדפנים שונים וממכשירים שונים ולראות אם הוא עולה במהירות.

שנית, לפעמים הגולשים הם שיעירו לכם על כך או שתבחינו לפתע בכניסת גולשים מועטה לאתר. שלישית, היום קיימים כלים שונים שיכולים למדוד את המהירות באתר שלכם.

לדוגמה, ניתן להשתמש בכלי PageSpeed Insights של גוגל או בכלי הנקרא Pingdom אשר מאפשר לבדוק את מהירותו של האתר במדינות כמו ארה"ב או שוודיה.

אולי יעניין אתכם גם:

4 טיפים עבור שיפור מהירות אתר וורדפרס

Live Help Call Now Button דילוג לתוכן